Biljart wedstrijd De Carambol – ’t Trefpunt Velp di. 13.10.20

Hoi Carambolers,

Het is ons net niet gelukt om de koploper ’t Trefpunt Velp te verslaan. Er waren best wel kansen daarvoor. Maar met name Bert Hendriks trof het echt slecht vandaag.

Cor Hoogeveen mocht als 1e de spits afbijten vandaag. Cor “kets” deed deze bijnaam direct alle eer aan door de eerste de beste bal te beginnen met een “kets”. Gelukkig bleef dit beperkt met 2 in totaal. Na afloop meende Bert Hendriks ontdekt te hebben dat het mogelijk aan zijn pomerans lag. Direct hebben we deze bewerkt en nu maar afwachten… Hij begon nog redelijk met Cor. In de 15e beurt aan de leiding met 14 om 9. Maar toen 8 poedels op rij. En een totaal van 27 in 41 beurten is toch net iets teveel Cor. Tegenstander Joep Verstraaten was al bijna klaar toen Cor plots met een serie van 7 tevoorschijn kwam waarmee hij toch nog 9 pnt behaalde. Maar ja dat moyenne van 0.731 dat 0.916 moet zijn is toch iets te weinig.

Ook Tiny Rooijendijk behaalde zijn moyenne van 1.162 niet. Nu 0.950. En 4 stuks caramboles na 13 brt… Dat zag er niet super uit. Het is dat tegenstander Toon vd Venne er ook weinig van bakte dat Tiny toch met de zege ging lopen. 19 poedels op 40 beurten is net als bij Cor teveel. Met 20 caramboles in de laatste 11 beurten bracht Tiny toch nog een dikke 10. Zonder goed spel wel het max van 10 pnt. Maar toch gauw vergeten deze partij.

Bert Hendriks trof het deze namiddag echt niet. Zo’n ouderwetse “varkens fok dag” leek het wel. Deze had tegenstander Henk v Kuppeveld vandaag georganiseerd wat Bert niet wist. Zeker 3 ballen die faliekant mis waren knotste Henk er uiteindelijk toch nog bovenop. De “3-banden” specialist, wat zeker wel te zien was, genoot er zelf het meest van terwijl Berts ballen waar een gaatje was er langs vlogen. Niet verwonderlijk dat Bert die niet echt slecht speelde (in 28 brt 21x scoorde) met een kluitje in het riet werd gestuurd. 7 pnt en een moyenne van 1.785 waar hij normaal 2.044 makkelijk kan halen. Jammer.

Harrie Huggers moest uiteindelijk dan maar de eer redden. Het dient gezegd een mooi gemiddelde van 3.043 waar hij voor 2.372 genoteerd staat. Maar zo slecht als het bij Bert ging zo goed trof Harrie het. Feit is dat spelers die op “overhouden” spelen vaak goeie ballen laten liggen voor de ander. De drie na hoogst genoteerde Regio Mill biljarter Willy Driessen die er 90 moest gaf Harrie vaak redelijke aanvang stoten. Als Harrie het in de 18e beurt toen hij op 63 stond had uitgemaakt waar zeker kansen voor waren dan had zijn tegenspeler slechts 7 pnt vergaard en was de overwinning een feit en zouden we op de koploper zijn ingelopen. Maar helaas Driessen scoorde er nog 16 in de laatste 3 brt. Een kleine overwinning voor de koploper uit Velp dus. 37 om 36.

In de bijlage ieders persoonlijk resultaat. Hieronder de dagscore v.h. team.

We hebben via min. president Rutte gehoord dat we er i.v.m. Corona na woensdag 14.10.20 er 4 weken uitliggen.
Afwachten hoe het verdere verloop vd competitie gaat worden. Zodra hierover meer bekend is worden jullie geïnformeerd.

Hoi Carambolers,

Een mooi resultaat deze namiddag in Mill zonder geweldig spel. We zijn maar mooi 5 pnt ingelopen op koploper Ons Genoegen uit Gassel.
We tellen weer enigszins mee met nu een achterstand van 8 pnt op ’t Trefpunt Velp dat één pnt bij de Carambol uitliep.

Tiny Rooijendijk ging van acquit direct weg van tegenstander Tien Weren. Binnen no-time had hij zijn aantal van 11 punten die hij meer moest maken te pakken. Het dient gezegd Weren bakte er met maar liefst 26 poedels in 38 beurten niet veel van. Misschien eens in de leer gaan bij broer Bert die toch wel een niveau hoger speelt. Gek genoeg sloot Tiny zich wat aan bij zijn tegenstander. Of deed hij het om zijn gemiddelde te drukken om straks niet hoger ingeschaald te moeten worden. Feit is dat onder zijn gemiddelde van 1.162 speelde nl. nu 1.0 maar toch wel mooi 10 pnt.

Wie denkt dat een goede generale garantie geeft op een dikke overwinning kwam bij Wim Rongen bedrogen uit. Op maandagavond in een partij series van 6 / 10 en 17!! (zijn hoogste ooit). Tot halverwege ging het gelijk op. Zelfs een voorsprong van 24 om 19 was niet voldoende. Wellicht lag de schuld bij de schrijver uit Mill die het spoor helemaal bijster was. Enige tijd lag het spel stil wat bij de altijd erg geconcentreerd spelende Wim Verkeerd uitpakte. Marius v Bommel profiteerde dankbaar met 14 stuks in de laatste 5 brt. Gemiddelde van Wim 0.935 waar hij 1.210 moet. Toch nog 8 pnt.

Bert Hendriks kwam als nummer 3 aan tafel. Slechts 8 poedels in 28 brt. Regelmatig scorend. Toch na 18 brt achter met 22 om 29 waar hij er zelfs 18 meer moet dan tegenstander Henk vd Zanden. Theoretisch dus 25 achter!! Maar met enkele mooie reeksen stond hij 8 brt later zelfs op voorsprong 59 om 38. Maar tegen de ongelooflijke “4 varkentjes “ van vd zanden was ook Bert niet opgewassen. In de slotfase sloeg zijn tegenstander toe. 47 om 60. Berts gemiddelde van 2.142 was hoger dan wat hij moet (2.044). Niet verkeerd dus. Toch verdiend 9 pnt.

Alles bij elkaar werd het een latertje naar later bleek. Harrie Huggers startte matig tegen Theo Wagelmans. In de lopende competitie was het ook al niet denderend met hem tot nu toe. Duidelijk onder niveau. Na 5 poedels op rij begon het te lopen. Met een Lucky bal voor beide spelers klikte het plots bij Harrie terwijl zijn tegenstander alsmaar slechter presteerde. Niet verwonderlijk dus dat hij met 21 stuks in de laatste 4 brt waaronder een slotserie van 13 zegevierde (70 om 29). Eindelijk zijn gemiddelde halend van 2.372. Nu 2.413 en de 2e 10 punten voor deze dag.

Hieronder de dagscore.

Volgende week dinsdag thuis tegen ,t Trefpunt Velp. De nummer één uit onze A-poule. Zeer belangrijk dus.
Wim en Tiny staan reserve

Hoi Carambolers,

Waar we gehoopt hadden om wat in te lopen op de nummer 1 in onze A poule Ons Genoegen 1 uit Gassel zijn we nu wel erg ver achterop geraakt.
Het ging eigenlijk faliekant mis vandaag. Alle 4 de spelers haalden niet hun gemiddelde.

Gerrit vd Wiel kwam als 1e aan bod. Eigenlijk niet eerlijk dat onze “krasse” Gerrit van 89 zoveel van die lange ballen moet spelen waar hij niet bij kan en bijna de kracht niet meer voor heeft. Wel vaak van die subtiele balletjes spelend waar velen niets van begrijpen maar toch weet hij ze vaak te maken als het maar niet te ver is. Het dient gezegd tegenstander Herman Linders kreeg super beste ballen van Gerrit maar iets terug geven… nee hoor. 14 poedels op 24 beurten. Vandaar dat het niet eens vreemd was dat Gerrit heel diep het onderspit moest delven 10 om 4. Gemiddeld 0.541 waar Gerrit in normale doen 0.758 kan.

Het tegenovergestelde was bij Cor Hoogeveen het geval. Cor gaf totaal niks weg aan Jo Thijssen van Gassel. Dan mag je zelfs nog matig spelen en toch nog winnen. Opvallend slecht 1 “kets” van Cor Kets maar nu plots een andere kwaal. 3x helemaal “niks raken”. Ook een kunst Cor… Maar niet meer doen hoor! 10 om 8 met een gemiddelde van 0.717 waar Cor 0.916 kan. Te laag maar wel 10 pnt.

Ook de partij van Tiny Rooijendijk verliep merkwaardig. De 1e 10 beurten dik achter (19-2) met daarin 8 poedels. Maar vanaf beurt 16 schoot Tiny uit zijn slof om 13 beurten achtereen wel te scoren. Het is dat hij voor de laatste 3 caramboles nog 7 beurten nodig had anders had hij tegenstander Jan Linders nog een flink pak rammel gegeven. Nu haalde deze nog een 9 en Tiny een 10. Moyenne 1.085 waar Tiny 1.162 moet kunnen. Een mooi herstel van Tiny die ook weinig goeds kreeg.

Wim Rongen kon nog wat recht zetten in zijn partij. Het zag er aanvankelijk ook goed uit omdat de altijd sterk spelende Gradje Kersten die er 85 moest niet super op dreef was. Wim stond in de 17e beurt op 24 en Gradje op 34 waar hij er nog 44 moest en Wim nog maar 17. Maar Wim was niet in zijn allerbeste doen met 13 poedels op 27 beurten. Niet vreemd dat hij alsnog ten onder ging toen de tegenstander in de laatste 6 brt. er 37! maakte. Eén carambole te weinig om een 8 te halen. Nu 7 pnt en een moyenne van 1.185 waar Wim 1.210 moet.

Volgende week dinsdag speelt de carambole bij de Wester Boys in Mill. Gerrit en Cor die samen rijden staan reserve.
Wim, Bert en Tiny rijden zelf terwijl Harrie met de fiets gaat.

Hoi Carambolers,

Hieronder de uitslag van 23.9.20 De Stappert 1 De Carambol . Een mooie 37 – 33 overwinning.

Gerrit vd Wiel mocht als 1e aan de tafel na zijn zomerstop. Jammer dat Gerrit de “lange ballen” rond niet genoeg kracht kan meegeven. Zonder meer een handicap voor de “nestor” uit ons team.
Daarom moet hij noodgedwongens soms de moeilijkere weg zoeken waarin Gerrit toch vaak slaagt. Het kon in zijn partij tegen Leo vd Poel alle kanten op. Maar helaas de eindsprint van vd Poel werd Gerrit noodlottig. Met zijn gemiddelde van 0.657 zat hij net onder niveau (0.758). Derhalve 7 pnt.

Voor Cor Hoogeveen net als voor Gerrit ook zijn 1e wedstrijd. Met prima resultaat. Gemiddeld 1.178. Duidelijk hoger dan wat Cor moet 0.916. Dat had nog veel beter kunnen zijn als hij niet 5 keer naar de tafel moest voor zijn laatste carambole. Geeft niet Cor anders gaat straks jou gemiddelde te snel omhoog en dat moet nou ook weer niet. Met een mooier serie van 7 kreeg hij hoewel geen bloemen toch maar mooi 10 pnt. En ook maar één “kets” vandaag.

Ook Bert Hendriks droeg vandaag duidelijk zijn steentje bij. Regelmatig scorend ging hij duidelijk over zijn gemiddelde van 2.044 heen Vandaag zelfs 2.826. Je hoeft geen hoge series (9) te maken als je maar blijft scoren zonder al te veel poedels. Hapse tegenstander en “hard” jager Gerry Janssen werd mooi door Bert te kijk gezet. 10 pnt voor Bert. Het zat Bert dit keer duidelijk mee. Dik verdiend 10 pnt.

Harrie Huggers kon er een mooie dag van maken als hij Gerrit Peters-Rit onder de knie zou krijgen. Iedereen kreeg nog eens biljart les van Gerrit. Wat een fijn werk kan hij soms leveren. Hij schoot uit zijn sloffen en had halverwege bijna zijn 30 caramboles die hij meer moest maken tegen Harrie (100 om 70) te pakken. Maar wat er vervolgens gebeurde was dat hij alsmaar meer poedels maakte. Ondanks matig spel profiteerde Harrie ervan. Met een matig gemiddelde van 2.187 waar hij er 2.372 moet kreeg hij toch de nauwelijks verdiende 10 pnt in de schoot geworpen.

Volgende week dinsdag speelt de Carambol thuis tegen Ons Genoegen Gassel 1 de koploper die 6 pnt op ons voor staat. Dat wordt zeer lastig….
Bert en Harrie staan dan aan de “zijlijn” te coachen.

Hoi Carambolers,

De kop is er uiteindelijk weer af. Na een vertraging i.v.m. Corona mochten we thuis afbijten tegen de Peelkanters.
Ook bij ons in de A groep ingedeeld. Dus extra belangrijk om hier een goed resultaat tegen te behalen.
Gebleken is dat we de lange zomer niet goed zijn doorgekomen. Een nederlaag van 32 om 35. Was echt niet nodig maar ja….

Het begon vooralsnog goed met Tiny Rooijendijk als eerste van ons team. Heel regelmatig scorend met in de 6e beurt een prachtige serie van 12 stuks. Hiermee op voorsprong komend van 15 om 2.
Tegenstander Willy Ibes zag hem aan de finish pas terug. Ver achter Tiny 38 om 20. Met een gemiddelde van 2.0 bijna het dubbele wat Tiny moet (1.162) een super resultaat. Ligt het aan zijn nieuwe knie…….

Wim Rongen ging als nr. 2 voor de Carambol van start. In het begin gelijk op. Maar ongeveer halverwege behaalde Wim in 10 beurten 8 poedels. Net iets te veel Wim.
Het is dat tegenstander Jan Janssen over de laatste 2 caramboles nog 8 beurten nodig had dat Wim nog een beetje kon terug komen. Een gemiddelde van 1.09 waar Wim er 1.21 moet lag net iets onder zijn niveau.

De hoop was nu op Bert Hendriks gevestigd. Met niet al te veel nul beurten nam Bert een kleine voorsprong. Het geluk was duidelijk meer aanwezig bij zijn tegenstander Tien Willems die dankbaar profiteerde van de beter ballen dan die Bert kreeg. Een finish van hem van 22 stuks in de laatste 3 beurten liet hij Bert gefrustreerd achter. 50 om 41. Berts gemiddelde van 2.05 lag precies op zijn te behalen niveau van 2.044. Niet slecht dus. Jammer Bert.

Zou Harrie Huggers dan de reddende engel voor de Carambol worden. Het zag er prima uit met een reeks van 15 stuks in beurt 2. Na 16 beurten een stand van 49 om 28. Harrie lag in gewonnen positie maar faalde toch verderop in de partij. In de laatste 13 beurten 6 poedels maakt dat je hiermee niet kunt winnen. “Borreltjes man” Tinus Gerrits maakte er 10 stuks in de laatste 2 beurten en won daarmee de partij verdiend. Gemiddelde van Harrie 2.137 waar hij 2.372 moet kunnen.

Volgende week woensdag naar de Stappert 1 in Haps. Net als Wim geeft ook Bert aan dat hij voorlopig alleen rijdt.
Harrie haalt Gerrit, Cor en Tiny op.
Wim en Tiny staan reserve.

Harrie zal contact zoeken met Haps of we met alle 6 mogen komen. Geen bericht is goed bericht.

Verslag ’t Trefpunt Velp – De Carambol 11.3.2020

Vandaag troffen we een tegenstander die bijna 20 pnt minder had op de ranglijst dan De Carambol. Een uitgelezen kans dus om toe te slaan zou je denken. Niets bleek minder waar deze waardeloze namiddag. We moeten betwijfelen of Cor Hoogeveen of Wim Rongen hierin verbeteringen hadden kunnen aanbrengen. Immers volgens een van de spelers van de Carambol heeft men gelijk na ons vertrek de aangebrachte “magneten” die om de banden heen zaten weggehaald. Dat verklaart waarom er zo gigantisch veel ballen achterom gingen bij met name “Bertje Achterom” bij Tiny en ook bij Harrie.

Gerrit vd Wiel beet de spits af. Tegenstander Joep Verstraaten schoot als een komeet bij Gerrit vandaan die hem aan de finishlijn pas weer terug zag. Ver boven zijn niveau en geen last van de afgestelde “magneten”. Waar hij normaal 0.903 scoort was het nu 1.435!! Gerrit deed zijn best. Maar hier was geen kruid tegen gewassen. Helaas geen echte professionele “Gerrit ballen” ditmaal. Een schraal zesje leverde het Gerrit op. Wel boven zijn gemiddelde 0.826 waar hij 0.762 moet. Gerrit werd er slaperig moe van zagen we later….

Tiny Rooijendijk had terdege last van die eerder genoemde magneten maar was toch de enigste met een 10. Hoewel Tiny na 12 beurten achter stond met 6 om 22 kwam hij goed terug. Waarschijnlijk had men af en toe de “magneet’ per ongeluk nog aan staan bij thuisspeler Toon vd Venne want ook bij hem ging menig balletje achterom. Eigen schuld Velpenaren… Tiny moet normaal 1.149 maar behaalde nu 1.027. Vanwege een eindsprint toch een mooie 10.

Bert Hendriks kwam als 3e aan de tafel maar na de eerste reeks (toen Bert nog na 14 brt voor stond met 26 om 18) ging de magneet weer aan…. Daar kon “Bertje Achterom” ook niks aan veranderen. Hard of zachtjes het maakte niks uit. Het apparaat stond weer goed afgesteld in Velp. De laatste 9 brt brachten Bert 8 poedels en een schrale 5. Zijn gemiddelde van 1.214 waar Bert er 2.075 moet is Bert onwaardig maar wel verklaarbaar.

Dat Harrie Huggers als laatste het tij zou keren stond bij voorbaat al vast dat dit niet zou gebeuren. Drie banden specialist en de bij De Deurstoters uit Grave “eruit” gewerkte Henk v Kuppeveld deed zijn naam eer aan om niks weg te geven en veel te krijgen. Het dient gezegd. Behalve dat alleen Harrie last had van de magneet wil niet zeggen dat zijn tegenstander niet goed speelde. Zeker wel. Beiden moesten er 75 maar van Kuppeveld (gemiddeld 2.419) was al thuis toen Harrie op 61 stond. Gemiddeld 1.968 waar hij 2.741 moet betekende een 8.

Er was overigens nog een magneet aanwezig deze namiddag. Dat laat de foto in de bijlage zien. Die trok zo nu en dan de oogleden van Gerrit naar beneden…… Geeft niks Gerrit mag ge(rust)….

In de bijlage ieders persoonlijk resultaat en hieronder de dag uitslag.

Volgende week dinsdag thuis tegen de Beuk St Tunnis die 40 pnt boven ons staan.
Misschien dat het thuisvoordeel positief werkt ditmaal.

Bert en Harrie staan reserve.

PS op de nieuwe site van de KBO staan alle verslagen van de Carambol

Verslag De Carambol – De Verzamelaars 3.3.2020

Een vooraf al ingeschatte overwinning van 38 om 35. Immers de Verzamelaars staan laag op de ranglijst.
Ditmaal met Gerrit vd Wiel en Cor Hoogeveen aan de zijlijn.

Daarom nu Tiny Rooijendijk als startende speler. Tiny speelde een wat mindere wedstrijd deze keer. 20 poedels op 39 brt is net iets teveel. Maar omdat tegenspeler Tien Giesbers er nog minder van bakte werd het toch een vrij gemakkelijke overwinning hoewel de tegenstander op het eind nog tegenstribbelde. Gemiddeld 0.974 waar hij normaal 1.149 moet betekende toch de 1e 10 pnt.

Wim Rongen die voor de middag nog trainde met een “wereldbal” behaalde net als Tiny ook 10 pnt. Dat Wim Rongen zou winnen was voor 100% zeker. Immers tegenstander was de andere Wanroijse Wim Rongen die van de Verzamelaars. Stond onze Wim na 12 brt er nog 3 achter terwijl hij er 14 meer moest zette hij een eindsprint in door in de laatste 6 beurten telkens te scoren. Een gemiddelde van 1.464 waar hij er 1.288 moet. Gewoon goed dus.

Als 3e speler trad Bert Hendriks aan. “Bertje Achterom” deed ook nu weer zijn bijnaam alle eer aan. Als er ruimte achterom was dan deed die bal dat ook. Bert kon mede daardoor moeilijk op gang komen. Het bleef spannend tot de laatste carambole wie het uit zou maken. Bert was toch de gelukkige net voor Henk Kranenbroek. Mede door zijn “pech balletjes” scoorde hij gemiddeld 1.666 waar hij er 2.075 moet. Maar wel weer een 10.

Zou Harrie Huggers dan eindelijk als 4e speler weer eens voor 40 pnt zorgen. Dat ook nu weer Harrie met 100% zekerheid zou winnen stond bij voorbaat vast. Immers de andere heette Harrie vd Velden van de Verzamelaars. Na 10 brt een voorsprong met 30 om 8 zag het er erg rooskleurig uit. Maar plots draaide het om. De ene Harrie kreeg presentjes en de ander soms klote ballen. Harrie vd Velden won verdiend omdat hij ( series van 6 en 5) met zijn gemiddelde van 1.32 nog niet eerder deze competitie zo hoog scoorde. “Onze” Harrie behaalde nog 8 pnt.

Volgende week uit weer naar ’t Trefpunt in Velp. Nu op woensdag. Wim en Tiny staan reserve.

Verslag De Vrijbuiters (Mill) – De Carambol 18.2.20

Hallo Carambolers,

een puike prestatie vanmiddag in het “hol van de leeuw” bij de Vrijbuiters in Mill de nummer 1 in de B poule. 38 om 33
Dat het niet nodig is om de “Toppers” Bert en Harrie in te zetten bleek maar weer eens deze namiddag.

Gerrit vd Wiel beet zoals wel vaker de spits af. Voor enkele laatkomers was dat zeer spijtig zo hoorden we van zijn teamgenoten. Met weer enkele onnavolgbare “vd Wiel” caramboles wist hij iedereen op het puntje van de stoel te krijgen. Waarom overigens geen applaus bij sommige juweeltjes…. Na 6 poedels schoot Gerrit uit zijn slof. En met series van 4 en 5 en 6 verdween hij uit het zicht van tegenspeler Piet van Rooy. Een dikke 10 en een 5 voor zijn tegenspeler en een gemiddelde van precies 1 waar Gerrit er 0.762 moet. Klasse.

Wim Rongen startte als nr. 2 voor de Carambol tegen oud Wanroijnaar Frans Jacobs. Frans de beste Millse biljarter sinds jaar en dag startte matig. Als nr. 3 op de regiolijst wat betreft moyenne maakte hij zijn faam niet waar. Wim bleef ditmaal ijzig koud zijn balletjes maken. Stonden beiden na 20 brt op 29 na 30 brt was het plots 75 om 36 en dreigde Frans alsnog te winnen. Wim stak daar met 5 stuks plots een stokje voor en was binnen met ook voor hem een 10. Ook de nastoot bracht daar geen verandering meer in. 10 om 9 dus. Gemiddeld 1.322 waar Wim 1.288 moet.

Ook Cor Hoogeveen verraste vriend en vijand door zijn goede spel deze namiddag. Hij bleef regelmatig scoren. Ondanks een (wat onsportieve) opmerking van tegenstander Ad Bastiaans die vond dat hij recht had op een met verkeerde kleur gemaakte carambole trok Cor zich niets aan van dit gedrag. Terecht rekende hij af met deze man die er “lekker” 4 tekort kwam. Een prachtig gemiddelde van 1.375 waar Cor er 0.901 moet. Ook voor Cor een dikke 10!!

Met Tiny Rooijendijk ditmaal als nummer laatst hoopten we weer eens op de volle buit van 40 pnt. 6 stuks na 10 brt zag er aanvankelijk niet hoopvol uit. Met plots 9 st. trok Tiny de partij in evenwicht. Het kon in deze partij alle kanten op. Echter met 2x 10 st. in de laatste 3 brt was tegenstander Marius Selten binnen. Met 5 st. besloot Tiny zijn partij en daarmee toch 8 pnt. Zijn gemiddelde van 1.259 waar hij er 1.149 moet is gewoon voldoende.

Over 2 weken thuis tegen onze collega’s van de Verzamelaars. Hier valt niets van te zeggen.
Cor en Gerrit krijgen ondanks de 2 tienen toch een rustdag voorgeschoteld maar kunnen daar wel lekker 2 weken van genieten.

Verslag De Carambol – De Wilg 2 dd. 11.2.20

Vandaag weer een goede gelegenheid om weer eens het maximale van 40 pnt te behalen.
Drie van de vier spelers behaalden een 10. Onze teamcaptain Harrie faalde helaas teleurstellend.

Cor Hoogeveen startte voortvarend. Met een mooie voorsprong in de aanvangsfase nam hij de leiding totdat het in het midden van de partij plots stagneerde.
Vanaf beurt 10 tm 34 noteerde Cor 16x een nul. Doordat hij echter op het eind een 4 en een 6 scoorde kon hij het zelfs uitmaken. Hij kreeg plots “rotballen” waardoor zijn tegenstander Mart v Els het voor zijn neus uitmaakte. Echter met een mooie nastoot kwamen beiden op 10 pnt. Gemiddeld 0.970 waar hij 0.901 moet. Prima Cor.

Ook Wim Rongen deed vandaag weer eens een flink duit in het zakje. Waarschijnlijk omdat hij angstig is voor contractverlenging…??? Na 11 brt een voorsprong van 19 om 8 waarbij hij er ook nog eens 12 minder hoefde dan tegenstander Ben v Dommelen. Maar die was ook meer bezig om ons biljartlaken de vernieling in te stoten bleek na afloop van de partij Sjonge sjonge wat moest Koos Aben poetsen om het weer enigszins in orde te brengen. Met 8 st. in de laatste 2 brt behaalde hij ook een mooie 10. Gemiddeld 1.242 waar hij 1.288 moet. Goed bezig Wim.

Ja dan Bert Hendriks. Het zou zo maar kunnen dat hij ons gaat verlaten. Bij de Carambol krijgt hij immers telkens slechte ballen van veel tegenstanders. Dat betekend eens te meer dat we met Bert een goudhaantje in huis hebben. Want ondanks deze tegenslagen blijft hij toch prima spelen. Zelfs een onterechte opmerking van tegenstander Huub v Lieshout die meende dat er te weinig caramboles op het scorebord stonden bracht hem niet van zijn stuk. Gelukkig dat dorpsgenoot Koos v Overdijk sportief bijsprong om dit opstootje recht te zetten. Bert strafte dit resoluut af door met 10 te eindigen. Geluk had zijn tegenstander nog dat ook hij in de nastoot nog op 10 pnt kwam. Maar verdiend??? Gemiddeld 2.407 waar Bert er 2.075 moet. Vakwerk Bert!

Over de partij van Harrie Huggers moeten we maar heel kort zijn. Geen enkel moment kon hij waarmaken dat hij 4 dagen van te voren nog met subliem spel Paul Koks afdroogde met een gemiddelde van 4.04 en een serie van 21 in de onderlinge competitie. Hij liep alsmaar achter de feiten aan en miste de meest eenvoudigste trekballetjes. Waar iedereen hoopte op de volgende 10 en daarmee 40 pnt liep het helemaal mis. Slechts 5 pnt en een gemiddelde van 1.666 waar hij 2.741 moet.

Volgende week naar Mill spelen tegen de Vrijbuiters van Frenske Jacobs. Bovenaan staand en verreweg de beste in onze B poule. Geen kans….???
Bert en Harrie staan reserve.

Verslag De Carambol – Nooit Volleerd 4.2.2020

Vandaag dan de wedstrijd waar we zo naar uitzagen. De Carambol – Nooit Volleerd. Het dient gezegd we begonnen uitstekend met halverwege een prachtig uitzicht op een grootse overwinning.
Wie had kunnen denken dat het uiteindelijk toch nog een verlies van 32 om 30 betekende. Waar Tiny en Wim een 10 scoorden bleven de “vedetten” op een 4 en een 6 steken.

Tiny moest als 1e aan de bak tegen de enige tijd niet meer spelende Henk vd Burgt. Dat was ook te zien bij Henk. Bovendien kreeg hij duidelijk mindere ballen dan Tiny. Tiny bleef steeds ver voor Henk. Na 22 brt stond het zelfs 30 om 15 waar Henk er ook nog eens 9 meer moest maken. Tiny moest goed opletten omdat Henk in de slotfase een eindsprint inzette. In brt 32 liet hij de vis echt van de haak vallen. Een heel simpel trekballetje liet hij liggen waardoor Henk toch nog een extra puntje cadeau kreeg en daarmee zijn 7 pnt. Gemiddelde van Tiny 1.085 waar hij 1.149 moet.

Wim startte als nr. 2. Het leek wel een kopie van de partij van Tiny. Ook Wim speelde net als Tiny onder niveau 1.205 waar hij er 1.288 moet. Zijn tegenstander, Wim vd Kolk in dit geval kreeg “lekker” niks van “onze” Wim. Geen enkel medelijden kende hij. Hoewel Wim moeilijk op gang kwam 13 om 3 na 6 brt kwam hij plots op stoom. Hij scoorde in de laatste 6 brt 16 caramboles waarbij in de voorlaatste brt een superlastige trekballetje werd beloond met een eenvoudige uitmaker. Een 10 voor onze en een 5 voor de andere Wim.

Bert kon een mooie reeks vervolgen maar zo’n makkelijke ballen als Tiny en Wim kregen zo pakte het bij Bert juist net andersom uit. Het dient gezegd KBO voorzitter Joris Remmen zorgde “slecht” voor zijn onderdanen. Waar hijzelf super speelde (met gemiddeld 3.263 ver boven zijn normaal niveau) legde hij soms onmaakbare ballen neer voor de anders zo goed op dreef zijnde Bert. Een prachtige piqué bal was het enige wapenfeit van Bert die daardoor onmogelijk zijn gemiddelde van 2.075 kon halen. Nu 1.684 en daarmee een schamele 4 scorend.

Als laatste mocht Harrie aan de bak om de winst alsnog veilig te stellen. Maar tegenstander Paul Koks schoot super snel uit de startblokken. Na de 3e brt stond hij al met 40 om 6 voor. Niet meer te overbruggen naar later bleek, hoewel Harrie in de midden fase nog wel wat tegenstribbelde. Hij stond na 13 brt toch nog wel net boven zijn niveau te spelen maar Paul bleef maar scoren (gemiddeld 5!!) Harrie maakte wel de mooiste bal (trekbal dwars over biljart) maar dat resulteerde slechts in applaus van de publieke tribune. Dankzij een redelijke nastoot toch nog een magere 6.

Volgende week weer thuis. Nu tegen De Wilg 2. Momenteel een van de onderste plaatsen bezettend. Winstkansen dus…..

De Voltreffers Velp – De Carambol dd. 30.1.2020

En nederlaag van 40 om 33. Kansloos zou je denken maar dat was toch echt niet het geval. Er had beslist meer in gezeten. Het was weer eens zo’n dag dat het niet mee zat. Vooral bij Cor Hoogeveen. Het feit dat 3 van de 4 man boven zijn gemiddelde speelde houdt in dat het gewoon goed was. Bovendien was er bij de thuisspelende iedereen boven niveau.

Gerrit vd Wiel startte zoals gebruikelijk als 1e. Hij stond vrijwel de gehele partij op achterstand. In de 25e beurt zelfs met 41 om 17. Maar toen stond iedereen versteld… Met een Chris vd Smissen bal gevolgd door een Dick Jaspers bal en nog eens een Raymond Ceulemans bal er achteraan scoorde hij enkele juweeltjes waar de hond geen brood van lust. Het werd stil. De beurt erop weer 3 fabelachtige ballen. Zijn tegenstander zag het gevaar en spurtte weg. Gerrit gedesillusioneerd achterlatend. Gemiddeld 0.813 (moet 0.762) maar ook weer een dik verdiende 8 .

Als het bij iemand echt tegenzat was het Cor Hoogeveen wel. Als er maar een miniem gaatje was dan ging de bal er langs. Ook menig klotsbal viel hem ten deel. Waaraan heeft Cor dit te danken vragen we ons af. Met een “varkentje” beëindigde zijn tegenstander niet geheel terecht de match. Blijf volhouden Cor dan komt het goed. Met zoveel pech en toch nog een gemiddelde van 0.818 waar hij 0.901 moet behaalde hij toch nog een mooie 8 pnt.

Als 3e kwam Tiny Rooijendijk aan beurt. Niet zozeer pech maar eerder door eigen onkunde haalde hij niet het maximale uit zijn partij. Hij mistte enkele “zekere” ballen. Het feit dat hij enkele uren later bij de Batavier de finale ging spelen zal ongetwijfeld meer in zijn hoofd gespeeld hebben. Ondanks zijn mooi gemiddelde van 1.4 waar hij 1.149 moet dus verlies maar wel 9 pnt.

Waar de tegenstander al 3x een 10 had behaald kwam de nog steeds naar zijn vorm zoekende Wim Rongen als laatste aan bod. Na 15 beurten een achterstand van 28 om 11 schoot hij plots toch uit zijn sloffen. Van de 21e tot de 27e beurt scoorde hij plots 20 caramboles. Er was nog van alles mogelijk. Maar tegenspeler Ruud Boumans scoorde in de laatste 2 brt 10 stuks. Gemiddelde van Wim 1.207 waar hij er 1.288 moet. Toch behaalde ook Wim 8 pnt.

Volgende week thuis tegen Nooit Volleerd Wanroij. Als we van één team willen winnen dan is het wel tegen dit Wanroijs team dat 9 pnt boven ons staat.
Gerrit en Cor zijn onze reserves.

De Carambol – Westerlingen Mill dd. 21.1.2020

vandaag een mooie maar wel erg late wedstrijd. Winst met 36 om 32 waarbij we 3x een tien scoorden. Gewoon goed.
Ditmaal tegen de Westerlingen uit Mill waar we nog niet vaak tegen gespeeld hebben en die maar 4 punten op ons achter stonden in de stand.

Cor startte als eerste met misschien net niets te veel poedels (18 van de 33 beurten). Zijn winst lag aan 2 feiten. Hij gaf tegenstander Harrie vd Linden weinig bruikbare ballen en zijn eindsprint van 8 stuks was van groot gehalte. Zijn te maken gemiddelde van 0.901 overtrof hij met precies 1.00 Goed bezig Cor en nu de dik verdiende 10 pnt

Wat bij Cor wel goed ging was bij Wim net andersom. Hij kreeg echt slechte ballen en ging mede daardoor ook zelf wat minder spelen. 17 poedels op 32 brt. is ook net nog iets te veel. Van de tot nu toe gespeelde 15 wedstrijden 3x winst is ook ietsje te mager. Zou contractverlenging wel lukken?? Omdat tegenstander Mari Vogels 10x scoorde in de laatste 3 brt en Wim in de laatste 14 brt 10 poedels telde was de eindstand dan ook verklaarbaar. 6 pnt was het resultaat.

Het constante spel van Bert was ook vandaag weer duidelijk zichtbaar. Een gemiddelde van 2.166 waar hij er 2.075 moet. Na 12 brt stond hij er al 21 voor terwijl het onderlinge verschil 12 moest zijn. Hij gaf de zege niet meer uit handen ondanks dat tegenspeler Wim Linders nog tegen sputterde door een eindsprint in te zetten. Bert zijn 11e zege alweer en ook nu 10 pnt.

Ook Harrie deed eindelijk weer eens een duit in het zakje. Dat moest ook wel weer eens na 13 nederlagen en 1 remise op een totaal van 20. Zijn gemiddelde van 2.884 waar hij er 2.741 moet betekende ook weer een klein herstel maar hij zit in totaliteit toch nog onder niveau. Jammer dat hij in de laatste 5 beurten enkele onmogelijke ballen kreeg anders had hij boven 3.0 gemiddeld gespeeld. Het dient gezegd dat tegenstander Wim Reijs ook wel super veel pech had. Ook nu weer 10 pnt.

Volgende week uit naar De Voltreffers in Velp. Een team met lage gemiddelden maar wel boven ons staand.
Bert en Harrie staan reserve.

Uitslag Ons Genoegen 1 Gassel – De Carambol dd. 13.1.2020

Vandaag weer eens een overwinning met 36 om 35. En nog wel tegen de koploper!! Dat had nog beter gekund en misschien ook moeten zijn. Jammer dat zowel Wim maar zeker Harrie meer uit hun partij hadden moeten halen.

Het wordt eentonig maar Tiny haalde maar weer eens een 10. Boven zijn te maken gemiddelde 1.357 (om 1.149). Na 14 beurten stond Tiny nog redelijk ver achter op zijn opponent Tien Thijssen (de vervanger van de vorige maand overleden Herman Beekmans) die er ook nog eens 3 minder hoefde. Vanaf dat moment was Tiny niet meer te stuiten. Er wordt nu al gesproken dat andere teams aan hem “trekken” voor een vorstelijk nieuw contract. Afwachten hoe het verder verloopt. Klasse Tinus!

De altijd strak en serieus voor zich uit kijkende Wim haalde een mooie 9 maar hij realiseert zich 2 dingen. De twee identieke erg ongelukkige “klotsballen” op het einde van de partij en een feitelijke niet te missen “losse band” bal in de allerlaatste beurt in ideale positie. De weinige haren op zijn hoofd werden er nog eens minder toen Wim daar na afloop flink doorheen krabde. 19 poedels op 40 beurten bracht het gemiddelde van Wim exact op 1.00 waar hij 1.288 moet.

Bert is, ik heb het vaker gezegd, qua spelen onze meest constante man. Hoewel hij na 4 beurten met 20 om 3 achterstond gaf hij geen krimp. Met 2×7 een 8 een 10 en een 11 scoorde hij er lustig op los. Bert lijkt ons een zekerheid voor volgend seizoen mits we de geldbuidel maar weer eens flink open trekken. Het mag duidelijk zijn dat hij met een gemiddelde van 2.6 waar hij er 2.075 moet een dikke 10 behaalde. Prima Bert!

Harrie had er na 2x 10 en 1x 9 door zijn collega’s een mooie dag van moeten maken. Maar helaas slechts een magere 7 is niet om over naar huis te schrijven. Ook zijn gemiddelde van 2.39 blijft ook na 6 keer op rij ver onder zijn niveau van wat hij moet (2.741). En 13 van zijn 19 partijen verloren… Dat zijn pomerans er na de 1e instoot afvloog en met een heel afwijkende reserve keu moest spelen is maar deels een excuus….. Enig pluspunt slechts 5 poedels op 23. Minpunt hoogste score niet hoger dan een 7. Het zou zomaar kunnen dat er een transfer volgt naar een ander team als het niet beter wordt….

Volgende week speelt de Carambol thuis tegen de Westerlingen Mill. Wim en Tiny staan reserve.

Verslag Carambole – de Brink St Anthonis dd. 7.1.2020

na een korte winterpauze vandaag aan de slag tegen de Brink uit St Tunnis. Geen onverwijld succes tegen een ploeg waarvan we toch echt hadden kunnen winnen.
Zo super waren ze nu ook weer niet.
Net als bij ons speelden er 2 boven hun niveau. Wim en Tiny deden hun plicht. Toch verlies met 39 om 32.

Gerrit had het slechtst overwinterd getuige zijn 4 pnt. En van de 33 beurten 22 poedels is net iets te veel van het goede Gerrit. De echte typische “Gerrit” ballen zagen we vandaag helaas ook niet. Feit is wel dat hij duidelijk minder maakbare ballen kreeg dan tegenstander Theo Verstraten. Ik heb Verstraten daarvoor Gerit niet zien bedanken na afloop. Slordigheidje Verstraten….

Ja Tiny is onze beste man al geruime tijd. Liefst 10 van de 14 gespeelde wedstrijden gewonnen tot nu toe. Wie doet hem na. Met soms prachtige rondspeelballen (zijn specialiteit). Omdat tegenstander Jos Tönissen weigerde om het na 30 beurten uit te maken nadat hij de ballen “bijeen” had nam Tiny het presentje dankbaar aan. Ook de nastoot van acquit mistte Jos zodat Tiny andermaal met een dikke 10 thuis was. Klasse Tinus!

Dan Wim. Hij begon zeer voortvarend. Na 9 beurten een voorsprong van 21 om 8. Boven 2 gemiddeld spelend!! Bij een prachtige moeilijke doorschietbal kreeg hij zelfs verdiend applaus uit de goed gevulde zaal. Toch heel jammer dat hij voor de laatste 4 caramboles nog 5 beurten nodig had. De overwinning lag voor het grijpen. Maar tegenstander Toon Schreuder kende geen pardon en liet Wim gedesillusioneerd achter. Goed gespeeld Wim 9 pnt.

Harrie die inviel voor de plots afwezige Cor begon zeer matig met veel te veel makkelijke ballen missend. Zijn gemiddelde van 2.212 waar hij er 2.741 moet was duidelijk onder peil. Halverwege stond hij er 5 stuks achter terwijl hij er zelfs 19 meer moest dan tegenstander Jan v Tilborg. Maar eindelijk ging het dan ff lopen met slechts 1 poedel in de laatste 19 beurten en enkele prachtige ballen. Maar dan ook weer enkele onnodige missers. Op 73 stuks mistte hij nipt en ook zijn tegenstander v Tilborg liet hem daarom met slechts 9 pnt achter.

Volgende week maandag speelt de Carambol in Gassel tegen Ons Genoegen 1.
Succes aan allen.

Verslag Wester Boys(Mill) – De Carambol dd. 17.12.19

Gelukkig dat de winterpauze is aangebroken voor de Carambolers zodat iedereen fff een winterslaap kan gaan houden. En de accu op te gaan laden voor de 2e helft vd Competitie. Heel hard nodig nu we weer een smadelijke nederlaag hebben geleden. Nog wel tegen het diep onderaan staande team Wester Boys uit Mill met de cijfers 40 om 28. Die liegen er niet om.

Typisch weer dat 3 van onze tegenstanders weer eens duidelijk boven zijn te behalen niveau speelde. Dat treffen de Carambolers wel heel erg vaak. Daar ligt deels de grote oorzaak dat we zo slecht scoren.

Gerrit begon van acquit voor het eerst met een wat hoger aantal omdat hij de laatste tijd zo goed op dreef is. Hij eindigde met 0.741 net onder het te halen niveau van 0.762. Hij had waarschijnlijk het meeste pech met tegenspeler en oud Wanroijnaar Martien Willems die fantastische ballen kreeg van Gerrit en daarom ver boven zijn normale kunnen speelde waarmee de nederlaag verklaarbaar is. Toch nog 7 pnt.

De op het nest teruggekeerde Cor deed zijn uiterste best. Startte redelijk met 5 stuks maar met uiteindelijk 22 poedels op 39 beurten kon ook hij het tij niet keren. Dat hij toch nog met 7 pnt eindigde lag ook aan de veel poedelende tegenstander (19st.). Toch beloven de oefenpotjes op de Soos dat Cor er weer aan komt. Een gemiddelde van 0.650 waar hij 0.901 moet is nog niet de “Ouwe” Cor.

Bert die er 18 meer moest maken dan tegenstander vd Zanden stond lang op achterstand 30 om 27 in de 17e beurt nog. Als er ruimte achterom was dan deed Bert het ook. Slechte aanvangsballen deden hem de das om. Net als Gerrit trof ook hij een tegenstander die ver boven zijn niveau speelde. Hij herstelde nog enigszins maar met zijn gemiddelde van 1.96 waar hij er 2.075 moet, delfde hij het onderspit. Ook hij 7 pnt.

Het was de vraag of ook Harrie in de slotpartij in de malaise zou delen. En ja hoor. 25 meer dan tegenstander v Bommel is wel erg veel. In de 24e beurt stond hij er 21 voor en dachten we even aan 10 pnt. Maar ook hij kreeg weinig fijne ballen. Eenmaal bijeen zou hij kunnen toeslaan maar dat was helaas niet zo. Ook hij onder niveau (2.741 om 2.034). Van Bommel eindigde sterk en ook Harrie niet meer dan 7 pnt.

Zowat halverwege leert ons het volgende.
Gerrit 4x winst 5x verlies begin moyenne: 0.697 huidig moyenne: 0.760
Cor 0x winst 2x verlies “ “ : 0.901 “ “ : 0.690
Tiny 9x winst 3x verlies “ “ : 1.146 “ “ : 1.163
Wim 3x winst 9x verlies “ “ : 1.247 “ “ : 1.221
Bert 9x winst 6x verlies “ “ : 2.044 ” ” : 2,085
Harrie 6x winst 11x verlies “ “ : 2.622 “ “ : 2.432

Bij de partijen van Harrie zitten er ook enkele van De Verzamelaars bij waar hij enkele keren voor inviel.

Gerrit, Tiny en Bert zitten op hun niveau. De andere er onder, waarbij Harrie het meest uit de toon valt.

Op dinsdag 7 jan 2020 gaan we weer het spel hervatten thuis tegen De Brink. Bert en Harrie staan dan reserve.

Prettige feestdagen voor eenieder……