30 juni 2023

Dagreis 2023

De Dagreis ging naar Zuid-Limburg. Als eerste werd het Klooster van Wittem bezocht, waar we werden ontvangen met diverse vlaaien met koffie of thee. Daarna in verschillende groepen een rondleiding door de mooie kerk en kapellen, ook een grafkelder en een bijzondere bibliotheek.

Naar de bus werden we wat nat van de regen en gingen verder naar het 3 landenpunt in Vaals waar we genoten van de lunch. Daar hebben we droog kunnen uitstappen en later weer droog de bus in.

In Valkenburg een rondrit met een treintje door de gemeentegrot van Valkenburg, mooi, maar goede foto’s maken is niet gelukt, de beste kun wel bekijken. Na de grot was er nog de mogelijkheid om Valkenburg in te lopen, maar de regen zorgde er voor dat de terrasjes gevuld werden.

Op de terugweg hebben lekker en goed kunnen eten in Thorn.

In de fotoalbum staan de foto’s of klik op https://www.kbo-wanroij.nl/dagreis-2023/